sunnuntai 5. lokakuuta 2008

Kolmen osterin aarre

Tein innovaation. Kehitin uuden kiinalaistyyppisen ruokalajin. Annoin sille nimeksi "kolmen osterin aarre".

Ruokalaji sai alkunsa siitä, kun löysin lähiluonnostani pienen ämpärillisen osterivinokkaita. Oikeastaan en varsinaisesti löytänyt, vaan kävin kokemassa kannon, jossa entuudestaan tiedän vinokasta kasvavan. Villit osterivinokkaat kasvavat laholla jalopuulla ja ovat vielä maukkaampia kuin viljellyt. Harmittavan usein yöpakkaset vievät ne, sillä niiden sato on myöhäinen.

Tuoreeltaan valmistin pienen vinokasmuhennoksen, jonka tarjosin paistetun kuhan kanssa. Tämä sieni sopii erinomaisesti kalan seuraksi. Jäin miettimään, mitä tekisin seuraavaksi, ja silloin välähti.

KOLMEN OSTERIN AARRE

Tuoretta osterivinokasta suikaleina
Naudan luomupaistia ohuina suikaleina
Pieni purjo
Sentin viipale tuoretta inkivääriä suikaleiksi leikattuna
Valkosipulinkynsi tai kaksi, ohuina viipaleina
Purkillinen säilöttyjä ostereita
Kananmuna
Vehnäjauhoja
Riisiviiniä (tai sherryä)
Rkl rypsiöljyä
Lisäksi reilusti (3 dl) rypsiöljyä uppopaistamiseen

Kastike:
Osterikastiketta
Soijakastiketta
Puoli tl seesamiöljyä
Riisiviiniä

Valmistan tempurataikinan lisäämällä vatkattuun munaan tilkan riisiviiniä ja sopivasti vehnäjauhoja. valutan osterit hyvin.

Paistan kuumassa wokissa purjoviikaleet, inkiväärin ja valkosipulin, kunnen suikaleet alkavat ruskistua. Lisään vinokkaat ja paistan, kunnes ne kuulostavat kypsiltä. Lopuksi lisään paistisuikaleet, ja kun ne ovat ruskistuneet, kaadan päälle osterikastikkeen. Nostan ruoan liedeltä.

Dippaan osterit tempurataikinaan ja uppopaistan sitten kuumassa öljyssä sillä aikaa kun liha-sienikastike hautuu kypsäksi.

Tarjoan ruoan jasmiiniriisin ja vihreän teen kanssa.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Kuulostaa erikoiselta, mutta sienifriikkinä oli pakko tallentaa kuitenkin koneelle. Kiitoksia ;)