torstai 23. lokakuuta 2008

Toivoa asunnottomille?

Toivotalkoot osoittivat siivouskykynsä putsatessaan jo ennen vaaleja asunnottomat pois kuistilta örveltämästä. En ole kauhean yllättynyt.

Olen asemilla junaa odottaessani joutunut katselemaan Sarin ja Janin työkalukokoelmaa. Siinä näyttää olevan pari maalipensseliä, lehtiharava, vaaleanpunaiset oksasakset ja pikkuinen puutarhakuokka. Nin, ja siistit työkäsineet. Välineiden perusteella kansalaisia kannustetaan pieneen kevyeen puuhailuun omassa pikku puutarhassa. Kompostin kääntäminen täytyy ulkoistaa (maahanmuuttajille? viherpiipertäjille?), puhumattakaan pyöräteiden rakentamisesta tai muusta hikisemmästä duunaritouhusta.

On kuvassa pari raskaampakin esinettä. Toinen on satama- tai telakkanosturi, jollaisia ei Helsingissä kohta enää oikeasti nähdäkään, kun Hietsun telakka lopetetaan. Toinen on lentokone - eikä mikään nykyajan menopeli ollenkaan, vaan kivan nostalginen 1950-luvun Convair Metropolitan tai vastaava potkurikone, joka taatusti kulutti kerosiinia huikeasti enemmän kuin 2000-luvun ATR:t. En kyllä oikein ole ymmärtänyt, mihin museolentokonetta Helsingin kehittämisessä tarvitaan. Ehkä se on tarkoitettu koristeeksi Malmille luomaan illuusiota toimivasta lentokentästä.

Ei tästä raskaammastakaan kalustosta kaikkineen oikein talkooavuksi ole, jos minulta kysytään.

Unohdin luetella luudan. Sillehän ovat Sari ja Jan jo käytön keksineetkin. Ensin hätistellään ne asunnottomat pihalta kadulle, ja sen jälkeen lakaistaan pois se ikävä kura, jonka ne ovat kenkärajoissaan tuoneet.

Onnea vain puutarhatöihin.

Ei kommentteja: