Tarvitaan broilerinkoipia tai rintapaloja, sama se kunhan ovat pulleita ja niissä on sekä nahka päällä että luu sisällä. Siipiä en tähän suosittele. Aamiaisen jälkeen palat ladotaan sopivaan vuokaan tai rasiaan ja roiskitaan niiden päälle huolimaton marinadi: tuoretta limettimehua, soijakastiketta, oliiviöljyä ja vaaleanruskeaa rommia niin paljon kuin raaskii. Karibialla raaskii aika ronskisti, kotona täytyy vähän ummistaa silmiä jottei hinta hirvitä. Lisäksi voi silpoa muutaman valkosipulinkynnen. Rasia pannaan jääkaappiin odottamaan.
Broilerinpalat maustuvat omia aikojaan sillä aikaa kun perhe snorklaa rannalla — tai mitä se nyt tekeekään täällä Pohjolassa. Kun päivän ulkoilusta on kotiuduttu, pannaan grilli kuumaksi ja kypsennetään ruoka. Lisukkeeksi sopivat perunat, riisi, keittobanaani, pasta tai mikä vain, sillä ulkoilun jälkeen ruokahalu on joka tapauksessa hyvä. Grillaamisen aikana kokkia on ehdottomasti marinoitava klassisella Cuba librellä (vaaleanruskeaa rommia, limettimehua, colaa ja jäitä).
We be limin!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti