perjantai 6. heinäkuuta 2018

Piirakkaa! Ilman elukkaa! Raparperia!


Tein älyttömän hyvää vegaanista raparperipiirakkaa. Löysin perusohjeen Hesarin sivuilta, mutta muuntelin sitä hieman omaan makuuni paremmin sopivaksi. Koska olen pohjimmiltani hyvä ihminen, jaan reseptini koko ihmiskunnan kanssa.





Murutaikina:

50 g vegaanista leivontamargariinia 2 dl luomuruokosokeria 1 ½ dl vehnäjauhoja ½ tl suolaa
Piirakkataikina:

2 ½ dl ruokosokeria 4 dl vehnäjauhoja 3 rkl kikhernejauhoja 2 ½ tl leivinjauhetta ½ tl suolaa 100 g vegaanista kasvirasvamargariinia 3 dl kookoskermaa
2 rkl hyvää rommia
300 g raparperia paloina
Teen piirakat mielelläni suorakaiteen muotoisessa teräsvuoassa, jonka pohjalle laitan leivinpaperiarkin. Vaihtoehtoisesti voi toki voidella margariinilla pyöreän tai neliskanttisen vuoan. Tun Sie was Sie wollen.

Tee muruseos. Sekoita kaikki ainekset nopeasti vatkaten pikkurillin pään kokoisiksi kokkareiksi. Tämän vaiheen voi tehdä reilusti etukäteen, jolloin murupallerot säilytetään pakastimessa.

Kiehauta kattilassa margariini ja kookoskerma. Anna jäähtyä sillä aikaa kun sekoitat kulhossa kaikki piirakkataikinan kuivat aineet. Lisää sitten kookoskerma-margariiniseos ja rommi.

Laita vuokaan ensin piirakkataikina. Laita vuoka 175-asteiseen uuniin muutamaksi minuutiksi, kunnes taikinan pinta on hiukan jähmettynyt. Lisää sitten raparperipalat ja niiden päälle muruseos.

Paista 175 asteessa noin tunnin ajan. Piirakka on valmis, kun murupinta on kauniin ruskea.

Ei kommentteja: