keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Sateenkaaresta ja typeryydestä

Inhimillinen typeryys on sitä, että aiheutetaan muille vahinkoa itse siitä hyötymättä.

Typeryydellä ei ole yhteyttä muihin ominaisuuksiin kuten älykkyyteen, vaan sen määrä tuntuu olevan vakio kaikkialla. Erityisen näkyväksi typeryys tulee sellaisissa paikoissa kuin parlamentit, valtioneuvostot ja kaupunginvaltuustot.

Tänään typeryys osoitti kaiken läpäisevän voimansa eduskunnan lakiasiainvaliokunnassa, jonka "moraalinen enemmistö" hylkäsi tasa-arvoisen avioliittolain.

Sateenkaaren juovista on erityisesti vihreitä arvosteltu siitä, että pidämme suurta meteliä asiasta, joka ihmiskunnan ongelmien kannalta on marginaalinen. Minunkin mielestäni meillä toki on suurempiakin ongelmia kuin erilaisten parisuhteiden laillistaminen – eihän Suomessa sentään enää ole rikollista rakastaa toisin kuin Vanhassa testamentissa säädetään. Arvostelu tähtää kuitenkin väärään maaliin. Suurimmat syylliset tähän mekkalaan ovat nämä oinoset, jotka henkeen ja vereen haluavat vastustaa avioliittoinstituution päivittämistä nykyaikaan.

Kaltaiseni tavallisen kaappiheteron on vaikea ymmärtää sitä kiihkoa ja kiinnostusta, jota kristillis-vanhoilliset piirit tuntevat seksuaalisia marginaaleja kohtaan. Mahdotonta minun on käsittää, miksi tasavertaisten oikeuksien tunnustaminen on heistä niin pelottavaa.

Taistelu typeryyttä vastaan jatkuu.

Ei kommentteja: