maanantai 16. kesäkuuta 2014

Vinkkiä ei lopeteta

Sote-lautakunta päättänee sanoa irti kaksi sopimusta, jotka koskevat suonensisäisten huumeiden käyttäjien terveyspalveluja. Ensimmäiset huolestuneet reaktiot on jo kuultu: aikooko Helsinki tosiaan lopettaan Vinkin ja muutenkin heikentää heikko-osaisimpien palveluja?

Lyhyesti: ei aio. Näiden erityisryhmien palvelut jatkuvat. Nykyiset sopimukset vain on sanottava irti, jotta palvelut voidaan avata myös muiden kuin nykyisten Diakonissalaitoksen ja A-klinikkasäätiön haettaviksi.

Minusta tämä on voittopuolisesti hyvä asia. Entinen sosiaalivirasto ehti saada kyseenalaista mainetta hankinnoista, jotka toivat mieleen enemmänkin hyvä veli -verkoston kuin läpinäkyvän ja avoimen toiminnan. Kun vanhat sopimukset nyt puretaan ja palvelut kilpailutetaan uudelleen, voidaan varmistua päätösten reiluudesta ja läpinäkyvyydestä. Kaupungin taloustilanteessa en pidä kovin pahana sitäkään, jos kilpailutus laskee hieman kustannuksia. Tiettävästi jokunen muukin palveluntuottaja on jo osoittanut kiinnostuksensa.

Diakonissalaitoksen tai A-klinikkasäätiön palvelun laatua ei kukaan kyseenalaista. En itse asiassa yllättyisi ollenkaan, vaikka ne osoittautuisivat edelleen kilpailukykyisimmiksi hakijoiksi. Lykkyä tykö.

Ei kommentteja: