lauantai 25. helmikuuta 2017

Näin laskiaispullat syödään



Ensin leivotaan pullat. Koska laskiaispullan on tarkoitus imeä paljon kuumaa maitoa, laitan taikinaan tavallista vähemmän voita ja autan kohoamista hirvensarvensuolalla (tai leivinjauheella). Kardemumman asemesta maustan pullat vaniljalla ja muskottipähkinällä.



Pulla halkaistaan ja täytetään mantelimassalla, jota pitää olla riittävästi. Tein nyt ensi alkuun kilon verran, mihin tarvitsin 500 g mantelijauhoa, 500 g tomusokeria, kaksi munanvalkuaista ja vähän vettä.



Täytettyyn pullaan leikataan tähtimäiset viillot, jotta kuuma maito pääsee imeytymään.



Kiehuvan kuuma maito kaadetaan nyt pullan päälle. Syödessä sitä lusikoidaan pullaan lisää, jotta saavutetaan oikea pullamössöyden aste. Koska tämä ei muutenkaan varsinaisesti ole terveysruokaa, käytän täysmaitoa.



Ei sitten mitään hilloja tähän, kiitos.

Ei kommentteja: