Ensin leivotaan pullat. Koska laskiaispullan on tarkoitus
imeä paljon kuumaa maitoa, laitan taikinaan tavallista vähemmän voita ja autan
kohoamista hirvensarvensuolalla (tai leivinjauheella). Kardemumman asemesta
maustan pullat vaniljalla ja muskottipähkinällä.
Pulla halkaistaan ja täytetään mantelimassalla, jota pitää
olla riittävästi. Tein nyt ensi alkuun kilon verran, mihin tarvitsin 500 g
mantelijauhoa, 500 g tomusokeria, kaksi munanvalkuaista ja vähän vettä.
Täytettyyn pullaan leikataan tähtimäiset viillot, jotta
kuuma maito pääsee imeytymään.
Kiehuvan kuuma maito kaadetaan nyt pullan päälle. Syödessä
sitä lusikoidaan pullaan lisää, jotta saavutetaan oikea pullamössöyden aste.
Koska tämä ei muutenkaan varsinaisesti ole terveysruokaa, käytän täysmaitoa.
Ei sitten mitään hilloja tähän, kiitos.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti