tiistai 14. lokakuuta 2008

Vaalikummituksia

Toisten ehdokkaiden vaaliteemoja on mielenkiintoista katsella. Oma lukunsa on se, miten moni ehdokas nyt esiintyy vihrein tai "vihrein" värein ja iskulausein. Se on ilmeisesti muotia.

Kummituksilla tarkoitan teemoja, jotka on jo ainakin kerran valtuustossa ja kaupunginhallituksessa käsitelty, hylätty ja kuopattu, mutta siitä huolimatta ponnahtavat vaalien alla uudestaan esiin yhden jos toisenkin ehdokkaan vaalimainoksissa.

Kummastelin viimeksi tänä aamuna Kokoomuksen Laura Rädyn vaalimainosta raitiovaunussa. Siinä Laura vaati autoja tunneliin - toisin sanoen keskustatunnelin rakentamista. Eikö siitä päätettykään luopua? Keskustan järkevä suunnitteleminen käy mahdottomaksi, jos jotkut eivät ole sitoutuneetkaan tehtyyn päätöksen, vaan tosiasiallisesti ajavat yhä tunnelin rakentamista.

Toinen kummitus on Malmin lentokenttä. Siitäkin on selvät päätökset, että alue kaavoitetaan asuntorakentamisen ja lentotoiminta loppuu. Jos nyt vielä viritellään keskustelua kentän kohtalosta, se on kyynistä äänestäjien harhauttamista. Sen sijaan voimme oikeasti vielä vaikuttaa siihen, millä tavalla uusi asuntoalue toteutetaan ja mitä nykyisistä ympäristöarvoista halutaan säästää.

Ihan oma lukunsa ovat sitten ne ehdokkaat, jotka joko eivät itsekään ymmärrä, mistä valtuustolla on valta päättää, tai sitten haluavat tahallaan sumuttaa äänestäjiä.

Minun esimerkiksi tekisi mieli päättää, että tästedes kaikki ovat kaikille kilttejä. Pelkään vain, ettei se ole minun vallassani.

Ei kommentteja: